Artikel Brabants Dagblad 31 januari 2014

Uden ziet plan voor onmoetingstuin op plaats Trefcentrum wel zitten

Geplaatst op 31 januari 2014

UDEN – De gemeente Uden staat positief tegenover de komst van een ontmoetingstuin op de plek waar het wijkcentrum Trefcentrum in februari plat gaat.

Uden is voorlopig niet van plan het project financieel te steunen. “Eerst kijken we wat ze zelf kunnen”, aldus wethouder Marcel Delhez.

Bewoners van de Bitswijk hebben een werkgroep geformeerd en hun plannen aan de gemeente gepresenteerd. In die plannen komt naar voren dat de buurt wil dat er op plek van het Trefcentrum ‘iets’ komt dat de sociale samenhang vergroot. Het idee is om een zogeheten ontmoetingstuin aan te leggen. Deze moet voor iedereen toegankelijk zijn en bijgehouden worden door vrijwilligers.

De tuin wordt zo’n 1500 vierkante meter groot een krijgt naast een moestuin ook een picknickplaats, een veld met fruitbomen en een ontmoetings- en activiteitenplein voor buurtactiviteiten.

“Het zou mooi zijn als vrijwilligers uit de buurt de boel bijhouden en, bijvoorbeeld, dementerende ouderen uit het MuzeRijk in de tuin begeleiden. Of les geven aan leerlingen over fruit en groente”, aldus Gerard van der Pas van de werkgroep.

Hij gaat nu het plan verder uitwerken en sponsoren en vrijwilligers zoeken. De gemeente Uden heeft aangegeven behalve de sloopkosten van 25.000 euro nog niet financieel bij te dragen aan het plan. Van der Pas: “We hopen subsidie aan te kunnen vragen.”

Bron: Brabants Dagblad 2014

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.