Buurttuin Bitswijk ontvangt financiële bijdrage

Initiatiefnemer Gerard van der Pas van Buurttuin Bitswijk meldt dat afgelopen week het Udense installatiebedrijf Herlings Electro Techniek (HET) een halfjaarlijkse sponsorbijdrage van 250 euro aan de buurttuin heeft toegezegd. “Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee, dit zorgt ervoor dat we onze vaste lasten kunnen betalen en zelfs nog wat investeringen kunnen doen.”

De medewerkers van HET Installatietechniek zijn op dit moment namens woningcorporatie Area diverse woningen in de Bitswijk aan het renoveren en waren op zoek naar een geschikte standplaats voor hun schaftkeet. Toen Gerard van der Pas dit hoorde bood hij spontaan aan om de schaftkeet op het terrein van de buurttuin te laten plaatsen. Directeur Peter Herlings van het gelijknamige bedrijf heeft goede herinneringen aan het vroegere Trefcentrum, waar de buurttuin voor in de plaats is gekomen. “Wij vinden Buurttuin Bitswijk een goed initiatief. Het verbindt op een mooie manier de mensen in de wijk en daarom willen we dit graag financieel steunen. En voor de komende maanden kunnen onze medewerkers hun lunch gebruiken in een groene omgeving”, lacht Herlings. Van der Pas is een echte aanpakker, heeft groene vingers en is regelmatig samen met andere vrijwilligers in de tuin te vinden om onkruid te plukken of onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. “De buurttuin wordt de laatste jaren drukbezocht door allerlei mensen van jong tot oud, maar ook dementerenden hebben de weg naar ons gevonden. De huidige rozentuin is aan vernieuwing toe. Daarom willen we binnenkort veertig nieuwe rozenstruikjes aanschaffen. Als buurttuin ontvangen we geen structurele vorm van subsidie. Deze sponsoring komt precies op het juiste moment”, aldus Van der Pas.

Drukbezochte ontmoetingsplek
Buurttuin Bitswijk is een drukbezochte ontmoetingsplek, maar ook een plek waar je als vrijwilliger lekker bezig kunt zijn. De belangrijkste functie van de buurttuin is de sociale verbinding, het contact tussen de mensen in de wijk. Kijk voor meer informatie of het aanmelden als vrijwilliger op www.buurttuinbitswijk.nl.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.